maanantai 22. maaliskuuta 2010

Inspiraatiota marmorista

Olen pyöritellyt harmaita marmoritynnyrihelmiä laatikoissani jo jonkin aikaa odottaen inspiraatiota. En ollut keksinyt, mihin niitä yhdistää, ennen kuin nyt. Tarvitsin vain hieman täydennystä välihelmivarastooni ja juuri sopivan sävyisiä helmiä, joita yhdistää niihin, ja jo inspiraatio iski. Ehdin tehdä jo alkuperäisestä korusta variaatioitakin, kun helmiä riitti...

Marble Arch on todellisuudessa valkoinen monumentti Carraran marmorista Lontoon sydämessä Oxford Streetin tienoilla sekä läheisen metroaseman nimi. Koruissani on marmoria, joskin harmaata, ja kaari, ylösalaisin tosin, joten nimi on mielestäni varsin passeli. : )

Tämä ihka ensimmäinen marmorikaulakoru on uusi lempparini. Toinen mennee lahjaksi tai myyntiin, sillä minulta jo löytyy mustista akaateista tehty koru hiukan samaa tyyliä. Minä pidän kyllä todella paljon vaijerikoruista, vaikka joistain blogeista päätellen, ne ovat nk. peruskauraa. Mutta kyllä ne vain laskeutuvat kaulalle tosi kauniiisti.

Kaulakoru 45 cm Marble Arch - pink.
Harmaita tynnyrihelmiä marmorista (Beads Direct), pinkkiä korealaista jadea (värjättyä) Omakorusta Kädentaitomessuilta Helsingistä, antiikkihopeoituja välihelmiä sekä sydänsalpalukko Helmien talosta samoilta messuilta. Hopeoidut korunosat.

Kaulakoru 48 cm Marble Arch - black.
Hiukan pidempi malli samalla idealla kuin yllä. Harmaita marmoritynnyrihelmiä, mustia 12 ja 6 mm akaatteja, antiikkihopeoituja välihelmiä ja helmihattuja sekä sydänsalpalukko. Hopeoidut korunosat. Korun asettelu kuvaan ei oikein onnistunut - etualan helmihattu on miten sattuu. Onneksi livenä kaulassa se asettuu kauniisti.

Kolmas marmorikoru on vielä kuvaamatta viikonlopun kiireiden vuoksi, joten siitä lisää myöhemmin.

4 kommenttia:

katri kirjoitti...

Ihania marmorikoruja, varsinkin tuo punasävyinen.

Ei vaijerikorut ole peruskauraa. Siinä vaiheessa kun niitä on 4 vuotta paukuttanut, niin alkaa tuntua, että ehkä jotain muuta jo kaipaisi. Oikeastihan ne on ihan mielettömän monipuolisia ja käyttökelpoisia koruja.

Mags kirjoitti...

Mun silmää viehättää tuo alempi!

-Minä aina välillä loukkaannun vaijerikorujen puolesta ;-) Voihan niitä joku tehdäkin aina samalla mallilla 'peruskauraksi', mutta itse ainakin koen joka kerran onnistumisen iloa, kun 'synnytän' uudenlaisen värien ja muotojen yhdistelmän. Vaijerikoru on hyvä ja kestävä koru, kun se kunnolla tehdään.

anna kirjoitti...

ihanainen tuo ylempi punasävyinen koru :D mun mielestä vaijerikorut on kauniita, ne laskeutuukin paljon nätimmin kuin linkitetyt korut (puhumattakaan siitä, miten haastava niitä linkitettyjä on kuvata)

Leonida kirjoitti...

Kiitos ihanat naiset netissä!

Olenpas iloinen, että vaijerikoruilla on muitakin faneja kuin minä. : ) Tykkään kyllä linkitetyistäkin koruista, mutta tosiaan en ole vielä ihan keksinyt, miten ne saa kauneimmin laskeutumaan, ellei tee ihan minilinkkejä...

Saa nähdä, mitä tykkäätte kolmannesta marmorikorusta, jossa on käytetty lemon jadea!