torstai 16. heinäkuuta 2015

Raivausta alusvaatelaatikolla - KonMari osa 1

KonMari-projektini käynnistyi helpolla harjoituksella: alusvaatelaatikon karsimisella ja järjestämisellä. Alusvaatteiden suhteen en niinkään miettinyt, että "tuottaako tämä vaate minulle iloa", vaan lähinnä "onko tämä lempialusvaatteitani, tuntuuko se hyvältä päällä jne.". Sen vuoksi valinta oli melko helppo.

Poistin yhteensä 20 vaatekappaletta, pikkuhousuja ja muutamat rintaliivit. Joitakin vaatteita pidin hetken päällä muistuttaakseni mieleeni, miksen ole pitänyt niitä pitkään aikaan, minkä jälkeen ne oli helpompi heittää poistokasaan.

YouTubessa löytyy paljonkin KonMari-aiheisia videoita, joilla annetaan ohjeita mm. erityyppisten vaatteiden viikkaamiseen. Inspiroiduin niistä viikkailemaan alusvaatteeni täysin uudella tavalla, mikä kieltämättä näyttää todella hyvältä, vai mitä:
"KonMaritettu" alusvaatelaatikko

En tosin ole lainkaan vakuuttunut siitä, että jatkossa aina jaksaisin pitää laatikon tässä järjestyksessä, sillä pyykkirumbaa tässä talossa on sen verran, että alusvaatteet on aina helpointa vain heittää suoraan laatikkoon (lue: sulloa). Yritän kuitenkin...

Seuraavana lienee sukkalaatikon vuoro. Tässä teille pieni "Ennen"-pilkahdus:
Sukkalaatikko, joka vielä odottaa järjestystä
Jippii, ensimmäinen askel siistimpään kotiin on otettu! Palaan sukka-asiaan, kun sille on tapahtunut jotakin.

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Hieno järjestys, kiitos inspiksestä! Iloa!!

Leonida kirjoitti...

Näyttää kyllä hienolta (kuinkahan kauan): Tuntuu vielä hienommalta. Jostain syystä turhan karsiminen tuntuu todella hyvältä. Kun raivaa pois vanhaa, tulee tilaa uudelle...

Jatkoa seuraa, sukat on jo hoidettu, kuten myös topit ja t-paidat... :)