torstai 23. heinäkuuta 2015

Topit siistin tiiviisti - KonMari osa 3

KonMari-projektini jatkuu. Aikamoisen tyydyttävää tuo laatikoiden raivaaminen ja vaatteiden järjestely, kun siihen saa paneutua rauhassa. Minulla kävi tuuri, kun rakas kälyseni halusi tytöt heille päiväksi ja yöksi (ja lopulta toiseksikin yöksi), ja jäin yksin kotiin päiväksi miekkosen ollessa vielä töissä. Oli aikaa paneutua vaatevaraston karsimiseen aivan toisella tapaa kuin päivinä, jolloin olimme tyttöjen kanssa kolmin kotosalla. Ihanaa!

Minulla on ollut epämääräinen kasa erivärisiä ja -pituisia toppeja muutaman trikoisen tuubihameen kanssa yhdessä laatikossa, muutamia (kävi ilmi, että viisi) juhlatoppeja vaatehuoneessa, jokunen roikkumassa henkarikaapissani ja joitakin toppeja pieneksi jääneinä hyvin varastoituina. Muutamia toppeja olin poistanut pari kuukautta sitten. Kasattuani kaikki topit sängylle, totesin niiden kokonaismäärän olevan 36 kpl! Tarvitseeko ihminen todellakin 36 toppia ja milloin niitä ehtii käyttää?
Kaikki 36 toppiani...
Tosin minulla on ihan hyvä syy unohtaa käyttää toppejani: tarvitsen enemmän neuletakkeja tms. toppien päälle laitettavia vaatteita, jotka näyttävät hyvältä myös napitettuina, eivätkä "kinnaa" rinnan tai vatsan kohdalta. En edes ala arvailla, kuinka monta neuletta minulla on. Tiedän kyllä, että montaa neuletakkiani voi pitää vain auki, joten siitä voisin päätellä, ettei niitä ole riittävästi suhteessa toppeihin. ;)
Lopulta poistin 11 toppia ja siirsin kolme liian pieneksi käynyttä lempitoppia säilytettäväksi vielä hetken. Luovun lempivaatteista, jotka ovat tällä hetkellä liian pieniä vasta sitten, kun totean, että jään tämän kokoiseksi. Se hetki ei ole aivan vielä käsillä. Ne melkein hyvät liian pienet vaatteet pistän kategorisesti pois.

Topit, joista hankkiuduin eroon sekä toppilaatikkoni hullunmyllyn jälkeen.
Opettelin topeillekin hyvän KonMari-viikkaustyylin YouTubesta. Ideana on viikkailla vaate kuin vaate suorakaiteen muotoiseksi tiiviiksi paketiksi, joka pysyy pystyssä itsestään. Niin sain laatikon järjestettyä ja näen yhdellä silmäyksellä kaikki topit! Sain mahtumaan laatikkoon myös henkareilla olleet topit, mikä tietenkin vapauttaa tilaa kaapissa. Jäljelle jääneet juhlatopit laitoin takaisin vaatehuoneeseen. Laatikkoon jäi vielä hiukan tilaakin! Olen lopputulokseen varsin tyytyväinen. :)

T-paidat seuraavaksi!
Karsittavat t-paidat!

2 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Konmari on kyllä inspiroinut sinut selvästi :) Tuo viikkaustyyli on hyvä, juuri sellainen että käy vaan mielessä, että miksi kuulen tuosta vasta nyt. Mitenkäs Konmarissa viikataan t-paidat?

Leonida kirjoitti...

On juu inspiroinut. Lähtökohta muistuttaa minua ratkaisukeskeisyydestä ja positiivisesta psykologiasta!

Tässä yksi YouTube-video (Lavendairen kanava), joka on hyvä: https://www.youtube.com/watch?v=EIjGlMD0Nz8

Olen nyt katsellut kaikenlaisia videoita aiheesta, ja osa tekijöistä ei viikkaile ihan KonMarin tyyliin, mutta tämä Lavendaire kylläkin. :)

Tsemppiä sinne omaan vaateprojektiin! :D