sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Farkkufiiliksissä - KonMari osa 7

Edellisen urakan (sortsit, caprit, vapaa-ajanhousut ja värilliset farkut) jatkona sorttasin samoin tein siniset farkut. Sinisistä farkuista on vaikea karsia. Farkuissa merkitsee niin paljon lahkeen leveys ja pesun sävy. Vallalla oleva muoti saattaa vaikuttaa siihen, että muuten hyvännäköiset farkut näyttävät olevan ajastaan jäljessä. Toisaalta, muoti kulkee sykleissä, ja aina lopulta ne vanhanaikaiset farkut ovat taas in.

Olen käyttänyt aika vähän viime aikoina eräitä löysähkölahkeisia farkkujani, mutta nehän ovat taas pop, sillä leveälahkeisia farkkuja on muotia ymmärtävien päällä viime aikoina nähty. Toisaalta pillifarkut ovat aina muotia saappaiden kanssa, kun lahkeet jäävät saappaan alle. Toisaalta, bootleg-malli, jonka käyttö on jäänyt itseltäni viime vuosina vähemmälle, näyttää silmääni aina hyvältä ja tietyntyyppisten kenkien kanssa on varmasti taas hip ja pop ja in.

Tosiasiassa en ole itse yhtään hip ja pop ja in, eli muodikas, vaan pitäydyn mieluummin omassa tyylissäni. Mielelläni olen aina valinnut ajattomia vaatteita, mutta on tiettyjä vaatekategorioita, joista usein näkee, minä vuonna tai vuosikymmenellä ne on hankittu, esimerkiksi juuri farkut, kengät, aurinkolasit, joskus myös laukut.

Farkku-urakassa lähdettiin tästä liikkeelle:
Käytössä olleet farkut.
Farkkujakin löysin varastoituna laatikoista. Koin pari mukavaa yllätystä, sillä farkut, jotka olin syystä tai toisesta pistänyt pois, mahtuivat päälle ja olivatkin varsin jees. Lopulta sängyllä oli yksitoista paria farkkuja, joista pari vajaamittaisia.
Sinisten farkkujen varastoni.
Olin iloinen huomatessani, että stretchin suosiminen on kannattanut: mahduin kaksia lukuunottamatta kaikkiin farkkuihini! Ne päätyivätkin poistolistalle, ja pidin kaikki muut. Joukkoon mahtui pillifarkkuja, bootleg-mallisia, löysiä, tiukkoja, jotka eivät ole pillimallia... Moneen tarpeeseen siis. Ja tuntuu, että jokainen pari tuo minulle iloa, ehkä myös siksi, että mahdun niihin ja takapuoli näyttää hyvältä niissä! ;)
Näihin en mahtunut. Toinen pari suoraa mallia, toinen erittäin pilliä.
Käyttöön jää kahdeksan paria farkkuja, joista kahdet vajaamittaiset kesälle. Yhdet ihanat ehkä 13 vuotta sitten ostetut Sandin farkut ovat tukalan tiukat tällä hetkellä, mutta ne olivat pitkään lempparini, joten ne menevät sinne pienten lempivaatteiden säilöön vielä joksikin aikaa. Minulla on myös samaa sarjaa farkkutakki, josta en ole valmis luopumaan, joten nämä riittäköön säilömisen perusteluiksi.
Itsestään seisoviksi taitellut farkut käyttöön. Sandin farkut säilöön.
Aiemmin neule- ja sukkahousulaatikkona toiminut kaikkein syvin vaatekaapin laatikkoni on tästä lähtien pyhitetty housuille. Kas näin!
Vasemmalla sortsit, caprit, värilliset farkut, ja vapaa-ajan housut. Oikealla siniset farkut.
Nyt jään pohtimaan hiukan, minkä vaatelajin taklaan seuraavaksi: urheiluvaatteet vai pitkähihaiset puserot ja neuleet. Alla päivitetty kuva sukkalaatikostani sen jälkeen, kun lisäsin sinne Ikeasta ostamani pienet laatikot avokassukille ja polvisukille.
Sukkalaatikkoni nyt. Lisätty pari pientä laatikkoa avokassukille ja ohuille polvisukille.

Ei kommentteja: