perjantai 24. heinäkuuta 2015

Yöasuinventaario - KonMari osa 5

Olen edennyt vaateraivaushankkeessani yöasuihin. Suhteeni yöpukuihin on aika mutkaton - pitää olla mukava päällä ennen ja jälkeen nukkumaanmenon sekä nukkuessa. Pitsiunelmat eivät ole koskaan olleetkaan minua, eivätkä silkkisetkään yöasut enää. Tai, oikeammin: jos löytäisin kaupasta paitulimallisen silkkiyöpaidan, ostaisin niitä isossa koossa heti muutaman. Ikävä kyllä käytin viimeisen silkkipaitulini loppuun jo vuosia sitten, enkä ole edes joulun aikaan onnistunut vastaavaa löytämään.

Ennen karsimista minulla oli 15 kappaletta kauhtuneita, nyppyisiä ja suunnattoman mukavia yöpaitoja ja pyjamia. Yksi silkkipyjama ja spagettiolkaiminen silkkiyöpuku vielä oli jäljellä, mutta ensimmäisestä puristaa housujen vyötärö ja pyjama näyttää silittämättömänä kauhealta (yritän välttää silittämistä kaikin keinoin); jälkimmäinen on yläosasta kylmä, eikä sitä tule käytettyä.
Yöpuvut sikin sokin viemässä tilaa kokonaisen laatikon verran unisukkien kera.
Tuntui hassulta miettiä nyppyinen ja suunnattoman epäseksikäs nyppyyntynyt yöpaita kädessä, että tuottaako tämä minulle iloa. Tosiasia kuitenkin on, että kyllä se virttynyt vanha vaate tuo iloa silloin, kun se päällä on kotoisa, mukava ja lämmin olla.

Lopputuloksena minulle jäi seitsemän yöasua ja kolme mukavaa t-paitaa, joita yöasuina välillä käytän. Yksi niistä on säilössä lähinnä tunnearvonsa ansiosta: paita on benji-hyppyaiheinen ja saatu vuonna 1992 hypättyäni 150 jalasta benji-hypyn mereen. En luovu siitä ikinä!

Kuvien ottamisen jälkeen poistin vielä spagettiolkaimellisen silkkiyöpaidan sekä hiukan liian lyhyen, vaikkakin uudehkon turkoosin paitulin, ja lisäsin laatikkoon tilalle kolmet pyjamahousut.
Jäljelle jääneet yöasut yhdessä t-paitojen kanssa samassa laatikossa!
Tässä viikkausmetodissa huomaa sen edut kyllä nopeasti. Jos aiemmin yöpaitani ja unisukkani veivät kokonaisen laatikon tilaa (ja kaapin hyllyt näyttivät siltä, miltä näyttivät), niin fiksusti viikkaamalla ne vievät puolet vähemmän tilaa ja samaan aikaan näen yhdellä silmäyksellä, mitä vaatteita on puhtaana. Helppo valita!

Seuraavana hyppään sortseihin, capreihin ja vapaa-ajan housuihin sekä värillisiin farkkuihin. Siniset farkut ja suorat housut käyn läpi erikseen. Marie Kondo on ehdottanut karsimisen alalajeiksi esimerkiksi yläosat ja alaosat, mutta en mitenkään pystynyt sitoutumaan sellaiseen urakkaan, että olisin kerralla kaatanut kaikki topit, lyhythihaiset ja pitkähihaiset paidat, tunikat, neuleet ym. sängylle ja alkanut siitä niitä sitten karsia. Ei olisi päässyt sellaisena päivänä lainkaan samaiseen sänkyyn nukkumaan. :) Siksi sovellan KonMarin ideaa omalla tavallani ja pilkon alalajit vielä pienempiin osiin itselleni mielekkäällä tavalla.

Ei kommentteja: