tiistai 21. heinäkuuta 2015

Sukat sykkyrälle - KonMari osa 2

Saatuani alusvaatelaatikon salonkikelpoiseksi, päätin ryhtyä seuraavaksi helpoimpaan raivauskohteeseen eli sukkiin. Marie Kondo kirjassaan kehottaa miettimään jokaisen vaatekappaleen tai tavaran kohdalla, tuottaako se itselle iloa. Täytyy myöntää, että sukkien kohdalla suhtautumiseni on huomattavan pragmaattinen: kävin läpi jokaisen sukkaparin, poistin rikkinäiset tai ohueksi hiutuneet ja vetäisin vähän käytetyt sukkani jalkaan selvittääkseni, miksi en ole niitä käyttänyt. Jos sukka tuntui huonolta tai pieneltä, tai jos sen jalkaan vetäminen sujui liian nihkeästi, poistin sen oitis. Jotenkin en vain nähnyt itseäni hypistelemässä harmaita tennissukkia, että tuottaako tämä minulle iloa (takuulla eivät tuota mitenkään erityisesti iloa), vaan säästin ne siksi, että viettäessäni aikaa harmaissa kotiverkkareissani (joissa kyllä viihdyn), harmaat tennissukat yksinkertaisesti kuuluvat asuun. ;)
Sukkatilanteeni ennen raivausoperaatiotani.
Tiukan ponnistuksen tuloksena poistui minulta 19 paria sukkia, joista osa oli rikkinäisiä villasukkia, joihin minulla ei ollut sopivanväristä parsinlankaa (ja koska rakas mummelini on juuri kutonut minulle parit sukat lisää). Hankkiuduin eroon myös muutamista valkoisista sukkapareista, jotka mieheni osti joskus mökkireissulla minulle, kun huomasin unohtaneeni pakata sukkia. Valkoisille sukille ei ole juurikaan käyttöä. Silti säästin ne, joissa on tarpeeksi napakka resori ja pysyvät hyvin jalassa (kotona joskus käytän niitä).
Tuntuu pieneltä tuo poistettujen kasa, vaikka niitä on 19 paria!
Jostain syystä minulla on vieläkin 21 paria urheilusukkia, ja osa niistä on huomattavan vähän käytettyjä (miksiköhän??). Jään pohtimaan urheilusukkien karsimista. Mustia sukkiakin löytyi monta paria, mutta se ei haittaa, sillä talvikaudella käytän niitä eniten.

Hiukan tuntuu siltä, että sukkalaatikon kohdalla en pystynyt vielä karsimaan sukkien määrää riittävästi. Siis monetko valkoiset, harvoin käytössä olevat sukat ihminen tarvitsee? Kuinka monta urheilusukkaparia tarvitsee ihminen, joka käyttää niitä nykyisellään muutaman kerran kuukaudessa?? Niinpä mukana kulkee vielä joitakin vähemmän "rakkaita" sukkapareja yllämainituista syistä. Hmm. Onneksi voin tehdä karsintakierroksen tarvittaessa uudelleen.

Otin mallia YouTube-videosta sukkien viikkaamisen kanssa ja siksi laatikko on aika siisti. En tiedä kyllä kuinka kauan. Lajittelin sukat laatikkoon käyttötarkoituksen ja värin mukaan. Vasemmassa laidassa on urheilusukat, oikeassa laidassa "siistit" sukat. Takana uni-, villa- ja talvisukkia. Keskellä varrettomat sukat ja neulosta olevat avokassukat sekä tuoksupussi.
Siisti sukkalaatikko - mutta kuinka kauan?
Sinänsä kivaa huomata, että laatikkoon mahtuu nyt enemmän sukkia, sillä villa- ja unisukkia on säilytetty tähän asti yöpaitojen kanssa samassa laatikossa ja osa eteisen korissa (siellä pitää edelleen olla muutamat).

Sukkahousut ja stayupit odottavat karsintaansa - niiden läpi käymiseen menee todella kauan, kun paksut sukkahousut pitänee kokeilla päälle, jos ei muista, millaiset ne ovat jalassa! Ehkä kurkistan toppilaatikkoon ensin...
Toppeja ja trikoohameita...

Ei kommentteja: