lauantai 19. joulukuuta 2009

Helmiä ja korukiviä...

Ajattelin kirjoitella päivityksiä ainakin korujen suhteen ajan ja voimien puitteissa myös joululomalla, koska korukuvia on vielä plakkarissa odottelemassa. Tässä siis korupostaus kaikille helmihulluille!

Ensimmäinen kaulakoru on kesältä ja siitä on kolme kuvaa, koska siihen on kolme eri vaihtoriipusta. Tämä koru oli toinen makeanvedenhelmistä tehty työni, josta pidän paljon. Lukkoa voi käyttää myös niskan puolella, joten tästä tulikin aika muunneltava.


Kaulakoru 41 cm Amuletit.
Makeanvedenhelmiä ja pieniä hopeoituja välihelmiä sekä hopeoidut perhosamuletti, lukko ja korunosat. Perhoshelmeä halusin käyttää amuletin tapaan; siitä korun nimi.


Lasisydän Snellistä oli lojunut laatikossani keväästä asti, joten olin tyytyväinen, kun se löysi uuden kodin tästä korusta. Sydän on aina hyvä amuletti!


Pieniä vaaleanpunaisia lasisydämiä odotti myös käyttöä...

Päivän toinen koru on lahja sisarelleni syyskuulta. Se oli kuukauden koruna marraskuussa, jolloin blogini aloitin. Sisko-kultanikin tekee koruja ja meillä on aivan erilaiset tyylit, joten on todella kivaa saada häneltä lahjaksi koruja, koska itse en koskaan keksisi yhdistellä helmiä ja värejä niin hienosti kuin hän. Siskonikin on tykännyt kuulemma tästä korusta ja pitänyt sitä paljon.


Kaulakoru 53 cm Sesame Street.
Seesamijaspista (sesame jaspis), fossiilijaspista (fossil jaspis), antiikkiihopeoituja helmiä sekä korunosia, ja renkaat korumetallia.

Korukivien suomenkieliset nimet ovat haussa, etenkin, kun aina en ehdi tehdä tarpeellista taustatutkimusta netistä oikeista termeistä, mutta se lienee riittävää, että englanninkieliset nimet on mainittu...

Lisään myöhemmin korujen pituudet, sillä ne tiedot kaivan erikseen joka tapaukseen, enkä halua istua tämän postauksen päällä sen pidempään. : )

Ei kommentteja: