tiistai 8. joulukuuta 2009

Joskus myös juhlaa arjen keskellä

Juhlava viikko on takana päin. Esikoisella oli viikolla kaverisynttärit ja lauantaina sukulaisten kesken, ja olihan eilen itsenäisyyspäiväkin. Pitkästä aikaa innostuin leipomaan kaikenlaista innokkaan 4-vuotiaan synttärisankarin kanssa ja vaikken ole mikään sokerileipuri, enkä edes mikään kakkujen harrastaja, kehtaan laittaa kakuista kuvat, sillä ne kakut olivat tosi tärkeät lapselleni ja sattuivat olemaan myös todella herkulliset.


Tämä jäätelökakku tuli kaverisynttäreille. Oli muuten ensimmäiseni ja erinomaisia ohjeita tekniseen toteutukseen hain Marien blogista. Valkosuklaakuorrutuksen ja mansikkakastikkeen alla suklaajäätelöä, suklaahippuja sekä vaniljajäätelöön sekoitettuna oikeita, soseutettuja mansikoita sekä samaista mansikkakastiketta. Alla valmis suklaakakkupohja. Suklaahörsyt kakun alareunassa tulivat lisänä, kun silikonimuottia irrotettaessa suklaa murtui hieman ja päätin lisätä vähän koristetta. Suklaa-kermavaahtoa tuli liian vähän, mutta se ei haitannut muuta kuin esteettisesti. Porukkaa oli yhdeksän lasta ja neljä aikuista. Koko kakku meni! 

 
Tämä perinteinen kermavaahdolla kuorrutettu täytekakku piti sisällään sekä sitruunatahnaa (lemon curd), sitruuna-mansikkarahkaa sekä mansikka-kermavaahtorahkaa (mansikka oli lapseni toive). Ideoita täytteeseen hain Hellapoliisilta. Pyöreän kuuden munan kakkupohjan tein itse, mutta jäätelökakkuun käyttämästäni valmiista suklaakakkupohjasta jäi sen verran yli, että sain pari ylimääräistä neliönmuotoista kerrosta kakun päälle. Siitä tuli siis melkoisen korkea... Päälle laitoin vadelmia ja sokerikiilloketta sekä paljon kermavaahtoa. Tämäkin kakku meni melkein kokonaan päivän aikana, joten mitoitus oli todella onnistunut. Syömässä oli 15 aikuista ja 6 lasta. Tosin tarjolla oli myös paria suolaista piirakkaa, popcornia, suolakalatyyppisiä naposteltavia, banaanikakkua, omena-kanelimuffinsseja, suklaakaurakeksejä, erilaisia ostettuja keksejä ja vaahtokarkkeja, että pelkällä kakulla masua ei täytetty.

Nyt on sitten vihdoin aikaa päästä joulutunnelmaan, kun tuo jokavuotinen syntymäpäivärupema on onnellisesti hoidettu loppuun. Pitääkin alkaa miettiä joulukoristeluita ym. Harmi, että ideoita on niin paljon enemmän kuin aikaa niiden toteutukseen.

Ei kommentteja: