torstai 3. joulukuuta 2009

Aurinkoisen päivän koruja

Upea auringonpaiste hemmottelee tänään, ainakin täällä Espoossa. Lapset ovat päiväunilla ja minulla hetki aikaa kirjoittaa blogiin, kerrankin päiväsaikaan. Viime aikoina en ole niinkään ehtinyt koruja väsäillä, mutta auringonpaisteen innostamana lisään tähän kuvan viime keväänä tekemistäni koruista, jotka inspiroi upeat, painavat kivihelmet Beads Directista, ja itse kevät. Alkuperäisen Kevät-kaulakoruni annoin perhejuhlissa tädilleni lahjaksi suoraan kaulastani, mutta koska pidin korusta niin paljon ja kiviäkin oli vielä jäljellä, tein itselleni uuden, hiukan muokatun kaulakorun ja sen pariksi rannekorun kesän juhliin.


Minulla on pusero, jonka väreihin ja kaula-aukon muotoon koru istuu kuin nakutettu. Rannekoruun olisin halunnut käyttää kolme kiveä, mutta ei onnistunut, sillä olen sellainen riukuranne, että kolmella kivihelmellä korusta tuli jo liian pitkä ranteeseeni. Mutta onpa tuo toiminut yhdelläkin...


Kuvissa on taatusti parantamisen varaa, värit mukaan lukien, mutta kaikkea ei voi saada. Jos haluaa askarrella koruja vähäisellä vapaa-ajalla, ei jää niin paljoa aikaa kuvaamiseen ja niin edelleen. Sitäpaitsi minulla on käytössäni vain pieni digikamera, jolla ei taideta ihan ihmeitä tehdä, sekä rajalliset kuvaeditorin taidot, joita ei tähän hätään ehdi kartuttaa sen enempää. Kaula- ja rannekorut: Kevät.
Suuria aaltoilevan kyynelen muotoisia kivihelmiä sekä
riisinmallisia makeanvedenhelmiä hopeoiduin korunosin.


Vastapainoksi jaan kanssanne myös eräät toiset värikkäät korut, jotka ovat uudempaa tuotantoani, ja väriä, joka ei ole vielä koskaan vaatteisiini hiipinyt, mutta josta pidän erityisesti koruissa. Nämä korut kaulaan ja ranteeseen ovat menossa joululahjaksi läheiselle sukulaiselle, joka olisi ne jo halunnut ostaa, mutten suostunut, koska tonttuset ovat liikenteessä...Kaula- ja rannekorut: Agua, agua eli Vettä, vettä.
Amatsoniitin värisiä lasihelmiä ja siemenhelmiä.
Kuva on alkuperäisistä koruista, joita pidensin hieman lahjan saajalle.


Nämä keväästä ja kesästä muistuttavat korukuvat sopivat täydellisesti tähän juttuun ja mielialaan juuri tänään; saa nähdä, miltä huomenna näyttää. Jossain vaiheessa pitänee laittaa jotakin jouluisemman väristä mukaan myös, kunhan joulufiilikset löytävät minut täysillä (lue: kunhan esikoisen synttärihumu on ohi loppuviikosta).

Ei kommentteja: