perjantai 24. heinäkuuta 2015

Teepaidat tasaan - KonMari osa 4

KonMari-projektini etenee. Kävin läpi t-paitani ja lyhythihaiseni tunikat toppilaatikon järjestämisen jälkeen. Kaivoin lyhythihaisia henkarikaapistani, vaatekaapin hyllyiltä, vaatehuoneesta sekä varastopaikoista. Lyhythihaisten noukkiminen kaapista oli hiukan työlästä, sillä kaappi oli tämännäköinen:
Hyllyt pursusivat lyhyt- ja pitkähihaisia, farkkuja, urheiluvaatteita, oloasuja, puolipitoisia vaatteita...
Löysin yhteensä 40 lyhythihaista paitaa ja tunikaa! Huh. Jätin tämän lajittelun ulkopuolelle tyystin urheilupaidat, sillä käyn ne läpi muiden urheiluvaatteiden kanssa.
Lyhythihaisten valikoimani.
Näiden kohdalla oli jo helpompi käydä vaate vaatteelta läpi ajatusta "tuottaako tämä vaatekappale minulle iloa" ja sen mukaan lajitella vaate säilytettäväksi tai poistettavaksi. Lopulta poistettavien kasaan päätyi 18 paitaa. Päivä oli ollut pitkä ja unohdin ottaa kuvan poistokasasta. Mutta ei se mitään, sillä minulla on kuvat lyhythihaisten laatikosta (entinen yöpaitalaatikko)! Tunikat viikkailin toppilaatikkoon jääneeseen tyhjään tilaan ja mahtuivat oikein mukavasti.
T-paidat uudessa laatikossaan.
Tunikat ja pari paksumpaa lyhythihaista oikeassa ylänurkassa toppien takana. Sopivat sinne juuri passelisti!
Koska t-paitojen laatikkoon jäi tilaa, yritän mahduttaa sinne yöpaidat, joilla ei ole enää omaa laatikkoa. Luulen, että laatikkoja ei ole riittävästi. Marie Kondon mielestä kannattaa viikata niin moni vaate kuin mahdollista ja jättää ripustimiin lähinnä ripustusta vaativat painavammat vaatteet, kuten jakut, takit ym. Minä ajattelin kyllä ripustaa myös pitkähihaisia paitoja sekä suorat housut, sillä hyllytilakin on kortilla. Tai hyllyjä on, mutta kaikkiin ei ylety...

Tässä matkan varrella on tullut mieleen eräs asia, mikä kannattaa pitää mielessä vaatteita raivatessa: muista tutkia myös likapyykkikori, kun kasaat tietyn sortin vaatteita karsittavaksi. Itselleni tuli ylläreitä mustien pikkuhousujen, rintaliivien ja t-paitojen muodossa, kun pidempään pyykkäämättä olleet tummat vaatteet tulivat puhtaina takaisin... Olen koko ajan varmempi myös siitä, että lienee syytä jossain vaiheessa karsia lisää sukkalaatikkoa sekä niitä toppeja. :)

Seuraavana yöasut!

4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Sinä uskomattoman energinen nainen, idolini!

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa pikkuhiljaa syyhytä omatkin sormet.... Jäin vaan miettimään, että nytkö pitää sitten ostaa laatikot, kun tähän asti kamppeet on olleet hyllyillä? (paitsi pikkutavara: pikkarit, sukat jne)
OLET SÄ RRRRREIPAS!!!

Leonida kirjoitti...

Kiitos Elisa! Olet aina niin ihanan kannustava!

Ei tässä kovin korkeita energioita ole, kun ainoa, mitä juuri nyt teen, on tämä. :) En ole jaksanut lenkille lähteä ja kotona teen vain pakollista pyykkäämistä ja tiskikonehommia ohessa.

Mutta tästä tulee sellainen voittajaolo, kun katselee lopputulosta. Hiukan tässä mietityttää, kun kaikki saman sortin vaatteet pitäisi säilyttää samassa paikassa, että mihin ihmeeseen työnnän neuleet ym., joista osa on minulla varastoituina kaapin ylähyllyille (lue: unohtuvat sinne ja jäävät käyttämättä)! :)

Leonida kirjoitti...

Hyvä, jos alkaa syyhytä. Tämä on työlästä, mutta palkitsevaa puuhaa, vaikken edes ihan orjallisesti noudata KonMarin ohjeita.

Tuntuu, että en vain raaski luopua joistain vaatteista, jos ne a) mahtuvat päälle, b) ovat suht uusia, tai c) ovat tarpeellisia esim. töissä, vaikken niitä tulisikaan juuri koskaan valinneeksi päälle laitettavaksi syystä tai toisesta. No, voihan niitä pinoja sitten käydä läpi uudelleen myöhemmin.

Ja hei, ei tarvitse ostaa lipastoa, koska voit hyllyillekin pistää vaatteet suorakaiteen muotoisina paketteina vaikkapa päädyt eteenpäin, että näkee, mitä valikoimaa siellä on. Googlaapa kuvahausta KonMari-sanalla niin näet kaikenlaisia luovia ratkaisuja, jos sieltä vaikka löytyisi joku sopiva idea.

Olen itsekin täyttänyt vasta noita laatikoita ja pohdinkin, että mitähän vastaisuudessa säilytän hyllyillä. Jotain pieniä laatikoita hyllyillehän voi hankkia, ostin Ikeasta muutaman, mutta hyllyt ovat syvät, eivätkä ylimmät hyllyt mitenkään voi olla päivittäisessä käytössä, kun ovat niin korkealla.

Täytyy miettiä, kun näkee, kuinka paljon vaatetta lopulta jäljelle jää...