maanantai 3. tammikuuta 2022

Lookfantasticin kalenterin viimeiset luukut - hitti vai huti?

Tadaa, viimeiset vuoden 2021 Lookfantasticin joulukalenterin luukut on avattu ja raportti käsillä! Jäljellä siis luukut 20-25. Sekä tieto, osuiko kalenterin sisältö tänä vuonna minulle paremmin ja tilaanko uuden jouluksi 2022. Ja mikä oli lopulta kalenterin kaikkien tuotteiden arvo.

Kun joulukuussa päästään joulun välittömään läheisyyteen eli 20-alkuisiin päiviin, sitä jotenkin odottaa kalenterilta enemmän, ainakin luukuilta 23-25. Vuoden 2021 kalenterin luukku 20 toi minulle erittäin kalliin tuotteen, johon tutustuin jo 2019 kalenterissa: BIOEFFECT EGF Serum, mutta voi, pieni lasipipettipullo on jopa puolet pienempi kuin edellinen, vain 2,5ml. Toki tuote on huiman kallis, 15 millin pullosta saa maksaa 147e! Tämän pikkuruisen 2,5ml pullon hinnaksi voisi siten laskea 25e.

Jännittävää kyllä, koko kalenterin kallein tuote oli pakattu kuplamuoviin tutun silkkipaperin sijaan. Toki lasipulloa pitää suojella, mutta itse olisin vielä tyylin vuoksi kääräissyt kuplamuovin silkkiin. Mutta se olenkin minä, vähän ylitarkka ja visuaalisesti täsmällisen fani. ;) 

Käytin edellisen lasipullon loppuun nauttien ajatuksesta, että tässä sivellään nyt kultaa, tai jopa platinaa kasvoille, mitä ei "omalla rahalla" tulisi hankittua. Pullo on yksinkertaisen kaunis ja tyylikäs, ja tuo mielikuvan jollain tavalla puhtaasta tuotteesta. Silti en osaa sanoa, tuliko ihostani yhtään sen parempi kuin minkä tahansa muun seerumin kanssa, mutta ainakin tätä oli miellyttävä käyttää koostumuksen ja pakkauksen ansiosta. Tuoksu oli aidosti mieto, ehkä jopa tuoksuton, sillä lailla hyvällä tavalla.

Vaikka tuo Bioeffectin seerumi oli hyvinkin tervetullut ja mukava lisä kosmetiikkakokoelmaani, hiukan jäi kaihertamaan se tosiasia, että jos 2019 vuoden pullo oli jo hyvin pieni, ja tämä puolta pienempi, suorastaan pikkuruinen, kielii jonkinasteisesta säästämisestä - mikä hälventää tuotteen tuomaa iloa. Onko tänä vuonna kalenterissa enemmän rahastuksen makua kuin ennen?

No, onhan tässä vielä luukkuja jäljellä ja vielä viisi mahdollisuutta lunastaa potti ja tuottaa iloisia yllätyksiä!

Luukku 21 sisälsi pitkästä aikaa (tai ainakin siltä tuntui) meikkituotteen, täysikokoisen ja hyvältä merkiltä: Diego Dalla Palma Khol Eye Liner -silmänrajauskynä. Hintaa tuotteella on 16,50e.
Tämä oli hyvä tuote itselleni, sillä pidän enemmän näistä rajauskynistä, joita ei tarvitse teroittaa. Sinänsä mustaa kajalia ei tule niin usein käytettyä, kun kotiverkkareissa täällä suurimmaksi osaksi tällä hetkellä tallaan, mutta aina on hyvä olla hyvä kajalkynä varastossa.
Tässä vaiheessa vaikuttaa hyvältä! Jo kaksi peräkkäistä luukkua, joissa on hyvää, itselleni hyödyllistä kampetta.

Joulukuun 22. päivän luukusta tuli jälleen jonkinlainen spraypullo: Balance Me Beauty Sleep Hyaluronic Mist 10ml. Arvo lienee jotakuinkin 5,50e. Matkakokoinen "tyynysuihke", jota suihkutetaan käsiin, joista tuote painellaan decolletée-alueelle ja kaulaan.
Aiemmassa kalenterissa oli this worksin tyynysuihke, joka oli ihan mukava tuote, hiukan laventelilta tuoksuva ja rauhoittava. Ehkä tästä tulee hiukan samanlainen efekti. Ilman muuta kokeilen!
Tämän luukun jälkeen alkoi jännitys tiivistyä, sillä ensimmäistä luukkua lukuunottamatta viimeiset kolme ovat ne, joista odotan eniten. Seuraavaksi avasin siten luukun numero 23.

Heti, kun näin, että kyseessä oli hyvänkokoinen tuubi ja Avantin, olin iloinen. Tälläkin hetkellä käytän edellisjoulun Avantin yönaamiota yövoiteena ja sen alle sujautan eräästä Beauty Boxista saamaani Avantin seerumia.

Tällä kertaa tuote oli täysikokoinen (!) Avant Skincare Hand, Nail and Cuticle Anti-Ageing Cream 50ml. Arvo huimat 94 euroa! Ja kyseessä on silti vain käsi- ja kynsinauhavoide.
Pistää kyllä miettimään, jos käsi- ja kynsinauhavoide on näin kallista, että onko se oikeasti niin paljon parempaa, ja onko hinta missään suhteessa merkin kasvovoiteiden hintojen kanssa. Aika näyttää, onko tuote hintansa arvoinen, mutta ehdottomasti menee käyttöön. Hyville käsivoiteille on kyllä ollut viimeiset pari vuotta erityisen paljon käyttöä. Ehdottomasti hyvä yllätys kalenterista tämä.
Meille Suomessa toki jouluaatto on se tärkein päivä, mutta brittiläisittäin kalenterissani oli 25 luukkua, joista 25. luukku on se "tärkein". Tuntuu aika kivalta plussalta, että kalenterista saa ikäänkuin yhden ektraluukun vielä jouluaaton jälkeenkin.

Kun avasin jouluaaton luukkua ja näin tuubin yläosasta tuotteen merkin, sydämeni hypähti ilosta, sillä ELEMIS on yksi lempparimerkeistäni. Sain luukusta sain tällä kertaa Elemis Dynamic Resurfacing Facial Wash -kasvojen puhdistustuotteen matkakoossa 30ml. Täysikokoinen tuote on 200ml ja hinta 43,50e, joten tämän matkakokoisen tuotteen arvo lienee noin 7e.
Vaikka kaikki Elemiksen tuotteet ovat olleet hyviä ja varsin käyttökelpoisia, tähän mennessä kalenterista ei ollut tullut ainuttakaan kunnonkokoista kasvovoidetta, eikä nytkään. Matkakokoisia ihonpuhdistustuotteitakin on kertynyt vaikka kuinka paljon, ettei niitä näillä nykymatkakilsoilla pääse oikein edes käyttämään, että siinä mielessä tämä oli hienoinen pettymys. Tämän myötä odotuksia kalenterin viimeiselle luukulle on nyt piirun verran enemmän.
Joulupäivänä kalenterin luukkua avatessa on erilainen fiilis: joulun odotus on kaikonnut, sillä aattoa herkkuineen ja lahjoineen on jo vietetty, ja jonkinlainen leppoisa tyytyväisyys ja ilo edellisestä päivästä leijuu vielä ilmassa.

Siitä huolimatta odotukset tätä vihonviimeistä, 25. luukkua kohtaan ovat korkeat. Ja etenkin, kun luukkuun kurkistaessa, laatikko tuntuu painavalta ja näen heti, että siellä on lasinen isohko purkki.
Kun katson tarkemmin, tunnistan täysikokoisen purkin Espa-merkkiseksi. Viime vuonna tuli samankokoinen Espan kasvovoide, mutta se ei ollut sopiva omalle ihotyypilleni, kuten muutama muukin tuote kalenterissa, joten nyt nousi ilmaan toivo siitä, että purkissa on tällä kertaa jotakin minullekin sopivaa.
Mutta voi, mikä pettymys, kun kyseinen purnukka olikin ESPA Clean and Green Detox Mask 55ml -maski. Arvoltaan n. 48e. Toki hienoa, että tuote sopii minulle ja on täysikokoinen, mutta käytän maskeja kuitenkin harvemmin. Enemmän käyttöä on kasvovoiteille, ja mielestäni jokaisessa kalenterissa pitäisi olla yksi täysikokoinen kasvovoide. Nyt sitä ei tullut.

Sehän on selvää, että liian suuret odotukset tuottavat vain pettymyksiä, ja kalenterihan on ollut hyvä ja hieno, ja suurin osa tuotteista varmasti jollain tapaa tulee käyttöön. Lookfantastic vain nosti riman todella korkealle vuoden 2019 kalenterillaan, eikä ole pystynyt enää sitä saavuttamaan 2020 ja 2021 kalentereillaan. Kaikesta kuultaa läpi säästäminen. Ehkä tuo 2019 kalenteri meni niin överiksi, ettei tuotto ollutkaan sitä, mitä haluttiin, tai ehkä kosmetiikkakalenterien yleistyminen vähensi tietyn yhden kalenterin kysyntää sen verran, ettei ole ollut varaa enää tehdä yhtä hyvää.

Yhtä kaikki, tämän vuoden 2021 joulukalenterin sisällön arvoksi tuli n. 435e, mikä on toki huimasti enemmän kuin siitä itse maksoin, eli 95e. Yhdellä 94 euron käsi- ja kynsinauhavoiteella paketin arvo nousi heti neljänneksellä, mikä toi mieleeni, että ehkäpä jos olisi ollutkin joku hiukan edullisempi käsivoide, ja muutama täysikokoinen tuote lisää, niin lopputulos olisi voinut olla tyydyttävämpi.

Aion tehdä myöhemmin katsauksen tuotteista, jotka käytän tai joita en ota käyttöön, niin näen paremmin, kuinka onnistunut tämä kalenteri lopulta sitten oli. Ja ehkä käyn vielä kerran läpi myös sen 2019 vuoden kalenterin sisällön selvittääkseni, mikä siinä oli niin upeaa ja mitkä tuotteet siitä tuli käytettyä - jos vielä muistan.

Ai niin, hitti vai huti: tässä kohtaa, kun kalenteri on vielä tuoreena mielessä, enkä ole käyttänyt yhtäkään tuotteista, tuntuu, että vuoden 2021 Lookfantasticin joulukalenteri oli omalla kohdallani huti. En ole valmis hankkimaan enää seuraavaa kalenteria, vaikka sen hintaluokka on itselleni parempi kuin monen muun, alle 100 euroa.

Ei kommentteja: