keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Paluu Lookfantasticin vuoden 2019 joulukalenteriin - oliko se niin upea kuin muistan?

Kirjoittaessani muistiin kokemukseni Lookfantasticin viimeisimmästä, vuoden 2021 joulukalenterista, palasin usein mielikuviini vuoden 2019 kalenterista, joka oli niin toppen, ettei kumpikaan sitä seuranneista kalentereista ole ulkoisesti eikä sisällöltään yltänyt. Halusin käydä ko. kalenterin sisällön läpi vielä kerran sillä silmällä, että mitä tuotteita lopulta tuli käytettyä ja mitä ei - siltä osin kuin muistan, jotta saisin hiukan konkretiaa muistikuvieni tueksi.

Ainakin ulkoisesti ja käsituntumalla vuoden 2019 oli laadukkaampi, ehdottomasti. Kalenteri oli paksunpaksua, kovaa kartonkia, ja näytti ylelliseltä tummansinikultaisessa asussaan. Uudet kalenterit ovat hiukan edullisempaa, pehmeämpää kartonkia ja niiden look jotenkin kiiltävämpi ja kaupallisempi.

Pahoittelen kuvien sävyä - tuolloin puhelimessani oli huonompi kamera ja vähemmän editointimahdollisuuksia, joten näyttää siltä, että kaikki kuvat ovat hyvinkin keinovalon keltaisia.
Jokaisessa 2019 kalenterin luukussa oli mukana pahvikortti, johon oli painettu tietoa tai käyttöohjetta kustakin tuotteesta ja ne ovat näistä jälkimmäisistä kalentereista puuttuneet täysin. Siitä ehkä on tullut ajatukseni, että Lookfantastic on halunnut säästää kalentereissa viime vuosina. Toki kalenterikilpailukin on ollut kovempaa, lähes jokainen kosmetiikkamerkki on tuonut jonkinlaisen kalenterinsa markkinoille, mikä selittää myös sen, että kalenterimarkkina on jaetumpi kuin aiemmin.
Laskujeni mukaan kalenterin 25 tuotteesta:

1. Otin käyttöön kokonaista 19 tuotetta. Aivan huippuiso lukumäärä, jos vertaan sitä vuoden 2020 kalenteriin, josta käyttööni päätyi vain 13 tuotetta.

2. Annoin pois yhden tuotteen suoraan, kaksi kokeiltuani niitä. Vuoden 2020 kalenterista annoin kuusi tuotetta pois.

3. Kiinnostavia tuotteita, joita en ole vielä kokeillut on kolme. Vuoden 2020 kalenterissa niitä on myöskin kolme.

4.  En ollut lainkaan kiinnostunut kahdesta tuotteesta, tai ne eivät sopineet minulle. Vuoden 2020 kalenterissa vastaavia tuotteita oli jopa seitsemän!

Tässä vielä läpileikkaus kaikista tuotteista Lookfantasticin vuoden 2019 joulukalenterista:

1. luukku: Morphe 9A Always Golden Palette

Tämä oli juuri sellainen täydellinen ensimmäisen kalenteriluukun täyttö, mikä jää mieleen ja saa positiivisen odottavalle kannalle. Tykkäsin tästä paljon ja käytin muutaman kerran. Väripaletti ei ole ollut niin käyttökelpoinen itselleni, joten annoin tämän esikoiselleni, jonka väreihin tämä sopii paremmin.

2. luukku: Perfect Hair Day (PhD) 5-in-1 Styling Treatment 30ml

Tämä matkakokoinen hiustuote oli yksi niistä turhakkeista, joita jokaisessa kalenterissa on vaihteleva määrä. Kokeilin kerran, mutta koska en stailaa hiuksiani erityisesti esim. suoristusraudalla tai kihartimella, enkä edes föönaa hiuksiani kuiviksi, vastaavat tuotteet eivät oikein säväytä. Eritoten matkakokoisina.

3. luukku: Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner 50ml

Toinen matkakokoinen tuote peräkkäin ja vieläpä kasvovesi, joita en käytä. Annoin tämän muistaakseni heti jo silloin joulun jälkeen sisarelleni. Sinänsä kasvovesi on ihan hyvä tuote matkakoossakin, jos kasvovesiä käyttää, sillä 50ml riittää kyllä hyvin useammankin päivän reissuun.

4. luukku: Luxien siveltimet #121 & #141

Siveltimet ovat aina hyvä luukunsisältö! Nämä otin itselleni käyttöön ja ovat edelleen käytössä. Hyvä luukku ja melko ylenpalttista, että siellä oli kaksi sivellintä kerralla!

5. luukku: Elemis Pro-Collagen Marine Cream 30ml

Tämä oli todella hyvä luukku! Vaikka Elemiksen varsinainen purkkikoko on 50ml, tämä 30ml purkki oli riittävän iso, että siitä oli paljon iloa. Tämä voide on yksi lemppareistani, mutten osta sitä koskaan omalla rahalla ja täydellä hinnalla. Ehdoton peukku!

Jo tässä vaiheessa voi mainita erona 2020 ja 2021 kalenterihin, että jos viiden päivän aikana on tullut kolme tosi hyvää tuotetta, joissa matkakokokaan ei ole haitannut, ei ihme, että 2019 kalenterista jäi niin hyvät vibat.

6. luukku: Illamasqua Nude Collection Liner sävyssä Raw

Jo kolmas hyvä meikkituote ja ollaan vasta kuudennessa luukussa. Tämä huultenrajauskynä on hyvä, vaikken sitä ole vielä(kään) ottanut käyttöön. Tykkään enemmän ei-teroittimella teroitettavista huulenrajauskynistä, mutta kyllähän tämä nyt kuitenkin hyvä ja täysikokoinen tuote oli, ja neutraalissa sävyssä.

7. luukku: Rituals The Ritual of Ayurveda Dry Oil 50ml

Ritualsin tuotteet ovat ihania, niin myös tämäkin kuivaöljy, jota olen käyttänyt. Ehkä on vielä tilkkanen jäljellä, koska matkakokoisena olen kuljettanut sitä meikkipussissa reissuilla mukana.

8. luukku: Philip Kingsley Elasticizer 40ml

Tässä sinänsä hyvän merkin turhaketuote matkakoossa. Minulla on vieläkin tämä tuubi kylppärissä ja olen käyttänyt ehkä kerran. Näistä ei ole juuri iloa, jos tuotteesta riittää parin kolmeen käsittelyyn. En ole muotoilutuotteiden fani, ainakaan kalenterimielessä, elleivät ne ole sampoota tai hoitoainetta, joita tulee käytettyä usein.

9. luukku: OSKIA Renaissance Cleansing Gel 35ml

Muistan, että parin matkakokoisen tuotteen jälkeen (joista toinen vieläpä hiustuote), olin pettynyt saadessani tämän matkakokoisen puhdistusgeelin. Mutta tuote on itse asiassa ihana. Olen käyttänyt sitä oikeasti vasta muutaman kerran, viimeksi kuluneella viikolla, ja tykkään kyllä. Näitä puhdistusaineita vain on ollut niin paljon erilaisia, etten ole aiemmin tullut tuota kokeilleeksi. Mutta tyytyväinen olen siihen.

10. luukku: First Aid Beauty Facial Radiance Pads 20 kpl

Nämä jonkinlaiset kasvovesilaput eivät ensin innostaneet, koska kuten aiemmin jo olen maininnut, en käytä kasvovesiä, mutta kun otin mökille mukaan, totesin, että niillä on kyllä kätevä pyyhkiä naama saunottelun lopuksi. Eli käyttökelpoisia nämäkin!

11. luukku: Avant Skincare Moisture Surge Overnight Treatment 50ml

Ja tässä Avant-rakkauteni lähde, ensimmäinen Avantin tuote, jota pääsin kokeilemaan. Huomatkaa, täysikokoinen tuote, joka on aika kallis. Ihana tuoksu, ihana voide, ei vain sovi normihintaisena ostettavakseni...
Välikommenttina tähän, että statistiikka puhuu puolestaan: 11 päivää ja 8 tuotetta suoraan käyttööni, hyviä täysikokoisia ja järkeviä matkakokoisia tuotteita. Tähän eivät jälkimmäiset kalenterit ole pystyneet.

12. luukku: Prai Throat & Decolletage Crème 15ml

Muistan, että tätä tuotetta ihmettelin, että tarvitaanko kaulaan ja dekolleteen alueellekin oma voiteensa. Mutta silti kokeilukoossakin tämä oli kiinnostava tuote ja käytin sen kyllä.

13. luukku: Lord & Berry Black Eye Liner

Täysikokoinen meikkituote on aina plussaa ja musta kajal klassikko. On meikkilaatikossani, vaikken olekaan käyttänyt sitä. Tykkään enemmän pyöritettävistä hylsyistä kuin terotettavista kynistä. Silti hyvä kalenterituote.

14. luukku: Mellow Cosmetics Liquid Lip Paint – Tehran

Ja jälleen hyvä meikkituote! Olen täysin unohtanut tämän huulipunan! Mutta se ei ole siksi, ettei se olisi hyvä tai kiinnostava, vaan koska minulla on aivan valtavasti huulipunia ja -värejä, eikä pariin vuoteen niitä ihmisten ilmoilla ole edes voinut käyttää juuri, ettei se nyt niin ihme ole, jos tämä on jäänyt vähemmälle käytölle. Hyvä tuote kuitenkin. 

15. luukku: Rodial Dragon’s Blood Lip Mask

Tämä oli ensikosketukseni Rodialin tuotteisiin. Yksi huulimaski, eli käytännössä matkakokoinen tuote. Maski oli ihan ookoo, eli ihan mielekäs tuote minulle. Jälleen yksi onnistuminen tässä vuoden 2019 kalenterissa!

16. luukku: Molton Brown Fiery Pink Pepper Bath and Shower Gel 100ml

Olin aina ajatellut tykkääväni Molton Brownin tuotteista ja siksi tämäkin oli onnistunut luukku minulle. Paitsi, etten pitänyt tästä nimenomaisesta tuoksusta lainkaan. Mutta 100 ml on riittävä matkakoko suihkugeelille ja vastaaville tuotteille on ollut käyttöä. Enemmän ainakin kuin niille matkakokoisille hiusten muotoilutuotteille... ;) Ja pullo oli yksinkertaisesti kaunis pitää suihkun hyllyllä, kunnes se oli käytetty.

17. luukku: Emma Hardie Moisture Boost Vit + C Cream 20ml

Tässä varsin hyvä matkakokoinen tuote: kasvovoide, jota olen kuljettanut mökkireissuilla ja yhden yön ylittävillä reissuilla. Hyvä voide!

18. luukku: Neal’s Yard Remedies Wild Rose Hand Cream 50ml

Käsivoide on aina hyvä tuote joulukalenteriin, myös matkakokoisena, koska käsivoiteelle on jatkuvasti käyttöä ja nimenomaan laukkukokoisena. Ihana ruusuntuoksuinen voide tuli käytettyä jo ajat sitten!

19. luukku: Bio Effect EGF Serum 5ml

Tämä tuote oli ensimmäinen vau-tuotteeni, kun tutkin netistä, mikä tämä on ja mitä sillä tehdään. Kun luin, että täysikokoinen 15 ml tuote maksaa noin sata euroa, olin hyvin ällistynyt. Ja iloinen, että pääsin tätä tuotetta kokeilemaan. Nyt vuoden 2021 kalenterissa tuli tämä sama tuote, mutta puolta pienemmässä pullossa. Se oli pettymys, kun aiemmin oli tullut tämä 5 ml pullo. Näin niitä odotuksia luodaan ja jos ei pystytä niitä täyttämään, jonkinlainen pettymys seuraa.
Tässä vaiheessa muisteloani olen jo aivan varma, etten muistanut perunoita, kun olen kaiholla tätä 2019 vuoden kalenteria suitsuttanut, ja miten olen ollut pettynyt 2020 ja 2021 kalentereihin. Ei mikään ihme; tästä kalenterista suurin osa tuotteista tuli käyttöön ja oli kiinnostavia, kun myöhemmät kalenterit tuottivat enemmän pettymyksiä.

20. luukku: Eyeko Lash Alert Mascara 4ml

Lähtökohtaisesti tämä matkakokoinen ripsiväri oli hyvinkin kiinnostava, että pisteet siitä Lookfantasticille. Vuonna 2021 etsin uutta ripsiväriä monivuotisen lempparini tilalle ja silloin avasin myös tämän maskaran kokeillakseni. Ja se oli suunnattoman surkea! Annoin tytölleni sen kokeiltavaksi, jos se vaikka toimisi hänellä paremmin kuin minulla, muttei tainnut toimia. Silti tämä lasketaan käyttöön tulleiden ja kiinnostavien tuotteiden joukkoon.

21. luukku: Delilah Cosmetics Eye Brow Pencil

Tämä aukiveivattava kulmakynä oli yksi parhaista kalenterin tuotteista, sillä se on käytössäni vielä tänäkin päivänä. Itse asiassa tilasin myöhemmin toisen samanlaisen, mutten ole sitä edelleenkään ottanut käyttöön, sillä tämä ensimmäinen on ollut hyvin riittoisa. Väri on juuri ihana, harmaanruskea ja sopivan tumma kulmiini. Love it!

22. luukku: Bubble T Limited Edition Bath Bomb

Koska minulla on kylpyamme, kaikki mahdolliset kylpytuotteet sopivat minulle. Tämäkin oli ihana, kolme pientä toffeentuoksuista kylpypalloa. 

23. luukku: Filorga Meso-Mask 15ml

Filorga on hyvä merkki, joskin jokin heidän voiteensa aiheutti itselleni allergisen reaktion. Silti, maskituotetta olen voinut käyttää, koska se ei jää iholle pitemmäksi aikaa. Silti maskit ovat vähän tylsiä kalenterintäytteitä, elleivät sitten ole kertakäyttöisiä peel-off -tyyppisiä tai sheet maskeja. Tätä on kerran käytetty ja taitaa vieläkin olla kylppärin kaapissa. Eli tuli kuitenkin käyttöön ja ihan hyvä tuote sen kerran, kun maskia käyttää.

24. luukku: Sleek MakeUP Highlighting Palette – Solstice

Jouluaaton luukku ei pettänyt, sillä meikkituotteet, jopa edullisemmiltakin merkeiltä, ovat aina herkullisia, etenkin erilaiset paletit. Tämä korostuspaletti oli syötävän suloinen, ja se tuli käyttöön heti: kolme puuterimaista ja yksi voidemainen korostusväri.

25. luukku: Omorovicza Queen Of Hungary Mist Limited Edition 30ml

Tämä tuote oli ensikosketukseni kyseiseen ilmeisesti unkarilaiseen merkkiin. Tykkään kasvospray-tuotteista, niin tästäkin. Itse pakkaus on niin kaunis, ruusukultainen ja tuoksu on raikas, tuo mieleeni hyvällä tavalla mummollani vuosikausia kylppärin kaapissa olleen Havin Eau de Colognen, josta teininä tuputin alkoholillista "priitä" näpynalkuihin. Ei ehkä se houkuttelevin mainospuhe, mutta minulle tuo tuoksu on ehdottomasti positiivinen - tuoksumuistojen ollessa niitä vahvimpia.

Seuraavana vuonna 2020 kalenterissa oli Omoroviczalta myös tuote, ja olin hyvin iloinen sen nähdessäni, kunnes luin sen olevan tarkoitettu todellakin enemmän näppyläiselle ongelmaiholle, eli "mie en tee sil mittään". Tämä kyseinen spray sentään sopi kaikille ihotyypeille.
Sanomattakin selvää, miksi vuoden 2019 on se "The" kalenteri minulle ja miksi olen pettynyt nyt jo kaksi vuotta peräkkäin. Tämä kalenteri oli selvästi liian upea ja kunnianhimoisesti toteutettu ollakseen pysyvä toimintatapa, mikä on sääli. Mutta jäljelläolevista tuotteista olen kyllä edelleen kiitollinen ja iloinen!

Teen vastaavan katsauksen myöhemmin tänä vuonna tuohon 2021 kalenterin tuotteisiin myös, kunhan saan ensin hiukan aikaa niitä käyttää ensin.

Ei kommentteja: