lauantai 23. tammikuuta 2010

Äitejä ja äitien äitejä...

Jatketaanpa taas koruista. Vaikka edelleenkään en ole tehnyt tämän vuoden puolella kuin yhden ainoan korun, koruilu on ajatuksissa jatkuvasti. Sain myös otettua kuvat uusimmista koruistani, joista toisen laitan tähän mukaan.

Tämän päivän teemana ovat minulle tärkeät äiti ja hänen äitinsä, oma mummuni. Ensimmäinen kuva on viime keväältä ja kuva on huono, sillä ehdin ottaa vain yhden kuvan korusta, ennen kuin lähetin sen mummulleni syntymäpäivälahjaksi. Tein myöhemmin samantyyppisen korun, jonka äitini osti (!), lisään siitä kuvan myös.


Kaulakoru (80 cm) mummulleni Itämainen uni.
Herkullisia lasihelmiä kuparinkiiltoisilla raidoilla, punaisia jaspiksia (red spider web jasper), jotka ovat "suklaisen" värisiä, pieniä pronssinvärisiä kristallihelmiä sekä siemenhelmiä. Kullatut korunosat.


Kaulakoru (102 cm) Pronssiaika.
Samoja kupariraitaisia lasihelmiä, vaaleampia punaisia jaspiksia (red spider web jasper), kuparinvärisiä siemenhelmiä. Kupariset korunosat.


Kaulakoru (53 cm) Todo sobre mi madre (Kaikki äidistäni).
Ovaalihelmet puukorallia, tsekkiläistä kristallia (Czech firepolished AB crystal), siemenhelmiä. Korunosat kuparia. Tämä koru jää itselleni. Korun nimi tulee tietenkin Pedro Almodóvarin elokuvasta, josta pidin erityisesti.

2 kommenttia:

katri kirjoitti...

Oikeen nättejä koruja. :) Tämä alin viehättää mua eniten, kiitos kauniiden värien.

Knipexxin pyöröt ostin Helmiliinalta. Ne on oikeen hyvät, olisin halunnut Lindströmit, mutta en raaskinut. Nuo on oikeen hyvät ja puolet halvemmat kuin L:n pihdit. Palautusjousta niissä ei ole, mutta eipä ollut entisissä 7 euron pihdeissäkään.

Sivuleikkurit mulla on aikaisemmin olleet mallia Billtema. Oon leikannut niillä surutta vaijeria, hopeaa, hopeoitua ja ovat toimineet hyvin. Nämä on nyt kolmannet Billteman pihdit (reilussa neljässä vuodessa). Ovat olleet oikeen hyvät, kun hintaakin on ollut jotain 5 euron luokkaa, ja kärki on tarpeeksi pieni. Nyt näitä ei ainakaan meidän Billtemasta saa, joten ajattelin satsata laatuun. Esim. tuolla http://www.palmermetals.co.uk/Tools/WireCutters/default.aspx olisi tarjolla sopivia.

Leonida kirjoitti...

Kiitti kehuista! ; )

Ai hurja, Lindströmit on tosiaan suuri investointi! On tuolla kyllä näköjään alle kympinkin leikkureita. Mulla ei ergonomialla ole niin väliä (vielä), kun teen hommia niin harvakseltaan, mutta terävä leikkuu kärjessä pitää olla, että saa vaijerin ihan helmen vierestä katkaistua, vaikka olisi vähän ahdas paikka. Kävin katsomassa myös Knipexin pyöröt, vaikuttavat todella hyviltä! Omani ovat liian paksut ja tylsät kärjestä.

Kiitos paljon avusta, Katri!