tiistai 19. tammikuuta 2010

Pariisin korutarvikeostokset

Onnistuin käymään peräti kahdessa korutarvikeliikkeessä Pariisissa, La Perlerie 22:ssa (22, Rue du Temple, 75004 Paris, metro Temple tai Rambuteau) ja toisessa, jonka nimi ei kylläkään jäänyt mieleen (kaunis putiikki, myös Rue du Templellä). Yritimme myös päästä Tout à loisirs -nimiseen putiikkiin (50, Rue des Archives, 75004 Paris, metro Rambuteau), mutta se oli kiinni lauantaisin.

Ostin tuosta La Perlerie 22:sta lähinnä metallisia kalotteja, pari isoa papukaijalukkoa mahdollisia laukkukoruja varten, hiukan korupiikkejä ja tarvitsemani sivuleikkurit (todella halvalla, 3,50 eurolla, enkä vielä tiedä, ovatko mistään kotoisin, koska en ole yrittänyt vielä leikata vaijeria). Sössin nimittäin hyvät leikkurini metallilangalla, eivätkä ne enää leikkaa kunnolla koruvaijeria.

Herkkuostos olivat fasettihiotut lasirondellit, joissa todella upea mahtavanpunainen väri, kahdessa koossa. Ostin vain yhdet pätkät niitä - onneksi. Toisessa nauhassa nimittäin luki 9e/m ja tulkitsin sen tarkoittavan 9e per metri. Silloin nauhan hinnaksi olisi tullut jotakuinkin 3e, koska se ei todellakaan ollut metrin mittainen. Jälkikäteen kuitenkin kuitissa huomasin, että että isommista rondelleista oli otettu se 9e ja pienemmistä 7e, joten "/m" tarkoitti varmaan jotain muuta tai sitten se tarkoitti huijausta. : ( No, olisi pitänyt tarkistaa kuitti heti paikan päällä, eikä vasta täällä kotona...

Tässä pari kuvaa ostoksista. En ehtinyt editoida kuvia juuri, joten värit taitavat olla mitä ovat. Kyllä tuosta nyt kuitenkin näkee, mitä tuli ostettua 42 eurolla. Lasku olisi kyllä ollut jotakuinkin kympin pienempi, jos helminauhojen hinta olisi ollut sitä, mitä luulin.

Ei kommentteja: