keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Vähän vielä vanhan vuoden parissa

Kohta alkavat viimevuotiset korut olla läpikäytynä. Hetkeksi niitä vielä riittää ennen kuin sanon heipat vanhalle vuodelle korumielessäkin.

Välihuomautuksena muuten, että eilen illalla tartuin pitkästä aikaa helmilaatikkoon. Monta, monta iltaa olen harmitellut, kun en ole jaksanut tehdä koruja, ja eilen ajattelin, että teen vain yhden ja lähden sitten nukkumaan, koska univelkaa on kertynyt. Innostuin niin kovasti, että, kun ensimmäinen koru oli valmis vähän klo 22 jälkeen, jatkoin vain tekemistä ja tein korulle pariksi toisen. Sen jälkeen vielä kirjasin tietoja koruista ja nukkumaan mennessä kello olikin jo 23.30. Mutta oli aivan IHANAA tehdä niitä koruja. Kuvat otan kyllä, mutta myöhemmin, että saan korut näytille tännekin. Sen voin kertoa, että materiaalina oli vuorikristallia, jota en ole ennen käyttänyt. Olen haaveillut kirkkaan kiven tai lasin ja hopean liitosta korussa jo jonkin aikaa, ja nyt sain sen tehtyä. Rannekorun ajattelin vielä väsätä myöhemmin. : )

Päivän vanhin koru on viime kesältä. Siitä tuli hetkessä kesän lempikoru, sillä se oli arkikäyttöönkin sopiva ja riittävän lyhyt, kun laittoi kaksin kerroin. Kuva on melko huono, mutta en ole ehtinyt näitä vanhempia korukuvia ottamaan uusiksi. Ehkä siitä saa kuitenkin idean korusta.


Kaulakoru (100 cm) ja korvakorut Keijukaisen polku.
"Aurinkokiviä" (sunstone) kahta kokoa, Swarovskin biconeja rose satin -värissä sekä siemenhelmiä kahta sorttia. Kaikki korunosat hopeoidut.

Toinen herkkä koru tuli sukulaiselle, jolla oli omia, pieniä valkoisia makeanvedenhelmiä, ja joka toivoi minun tekevän korun hänelle. Tykästyin itsekin tähän herkkään helmikoruun enemmän kuin omaan, ensimmäiseen makeanvedenhelmikoruuni. Onneksi myös tilaaja tykkäsi!


Kaulakoru (62 cm) Helmiäiskevät.
Persikanpunervia makeanvedenhelmiä kahta kokoa, pieniä valkoisia riisihelmä sekä välihelmiä. Korunosat hopeoidut.

Vielä tekee mieli lisätä yksi koru tänne, kun tällaisella herkällä linjalla tänään ollaan. Aika alkuvaiheen koruja tämäkin, sillä siemenhelmet ja litteät metallihelmet ovat vielä ensimmäisen Sinelli-keikkani tulosta. Olisiko kuitenkin vielä vanhempi kuin tuo ensimmäinen. En kyllä tainnut pitää tätä korua koskaan. Pitänee myydä pois. Nimi tuli mieleen ihanista jaspis-helmistä, joiden väristä tulee mieleen jotkut renessanssin aikaiset maalaukset.


Kaulakoru (92 cm) Renessanssi.
Punainen jaspis (red spider web jasper), makeanvedenhelmet, siemenhelmet ja paria sorttia metallivälihelmiä.

Nih, eiköhän se ollut tällä kertaa siinä!

Ei kommentteja: