perjantai 8. tammikuuta 2010

Noo-o onkos tullut keeeesä nyyyt taaalven keskelle

Tänään esittelen kesään liittyviä koruja. Mikäs sen hauskempaa kuin muistella ihanaa, aurinkoista, kuumaa, pitkää viime kesää, kun mittari näyttää -16 astetta pakkasta! : )

Ensimmäisen kaula- ja rannekorun tein alkukesästä intiaanikesää odotellessa ja toivoessa. Pidin korusetistä paljon ja sitä tuli pidettyä melko paljonkin. Tarvikkeet ostin Beads Directista, jossa tykästyin erityisesti ihanaan, kiiltävään riipukseen.


Kaula- ja rannekoru Intiaanikesä.
Kaulakorun riipus Intian akaattia (natural), jonka kiilto ei pääse kuvissa lainkaan oikeuksiinsa. Helmet punaista jaspista (red habbit jasper, mitä habbit tarkoittaakaan) ja hopeoituja välihelmiä. Koru on ihanan lyhyt, vain noin 40 cm. Rannekoru on tehty joustavaan, läpinäkyvään vaijeriin.


Tähän koruun tuo istuva daamipatsas sopii aika hyvin...

Toinen koruni on heinäkuulta, jolloin sain omaa kesälomaa peräti kolmen yön verran. Mieheni lähti juuri tätä tarkoitusta varten lasten kanssa isänsä luo pariksi yöksi, ja lopulta jäi vielä kolmanneksikin (heillä oli niin kivaa ja minulla myös)! Olin erittäin kiitollinen tuosta omasta ajastani. Tein heti ensimmäisen iltapäivän aikana kaksi kaulakorua, kaksi rannekorua ja korvakorut! Järjestelin kyllä myös uuteen uskoon eteisen kaapit ja vaatehuoneen myös, sillä se oli projekti, josta olin haaveillut pitkään, mutta jota ei lasten kotona ollessa voinut tehdä. Korutarvikkeeni olivat koko "lomani" ajan keittiön pöydällä levällään, että pääsin heti käsiksi niihin, kun inspiraatio iski. Ihanaa!

No, harhauduin vähän, kun muistelin tuota ihanaa kotiäidin lomaa... Joka tapauksessa, tämä koru on turkoosi. Sitä väriä en ollut tätä ennen koskaan itselläni käyttänyt, edes koruissa, ja olin hyvin yllättynyt, että tein korut itselleni. Mutta pidän niistä paljon. Kaulakorun riipus on äidin Egyptistä alabasteritehtaalta tuoma kevyt, jostain helposti raaputettavasta materiaalista tehty "skarabee", joka oli pyörinyt korurasiassani monta vuotta. Onneksi keksin sille paikan viimein!


Kaula- ja rannekoru (54 ja 18 cm) Moderni skarabee.
Kuva on rakeinen ja huono, ikävä kyllä. Riipuksen lisäksi käytössä oli prosessoituja turkooseja (chalk turquoise) ja rodoniitteja keltaisella turkoosiraidalla. Valitsin punertavien rodoniittien joukosta eniten keltaiset helmet tähän koruun. Kukkahelmet ovat korumetallia ja Sinellistä. Korunosat ovat osin hopeoituja, osin korumetallia. Tämän korun olen ajatellut sitoa uudestaan, sillä vaijeri on kiinnityshelmen ja lukon välillä jotenkin löystynyt.

Näillä eväillä ulos palelemaan... : )

Ei kommentteja: